Milloin on hyvä aika aloittaa?

Jotain tarttis tehdä, mutta milloin ja miten? Tuntuuko siltä, että tekisit kaiken kyllä "oikein", jos vaan olisi enemmän aikaa? Jos arki olisi vähemmän kiireistä? Sitten kun lomat on pidetty, koska eihän lomalla jouda keskittymään kuntokuureihin. Tai odotatko työtaakan keventymistä ja aloitat heti, kun isot työprojektit on saatu päätökseen? Tai jos odottelisi, että lapset kasvaisivat isommiksi, niin olisi enemmän omaa aikaa? Toisaalta kuluva päivä on jo puolessa, joten kenties juuri nyt ei enää kannata aloittaa, mutta aloitat heti huomenna/maanantaina/ensi kuussa/ensi vuonna?

Kerron sinulle salaisuuden (mutta vain jos pystyt pitämään sen): Täydellistä aikaa ei tule! Ei tule taianomaista hetkeä, jolloin kaikki tähdet ovat kohdallaan, aurinko paistaa juuri sopivasta kulmasta, kalenterissa on ylenmäärin tilaa oman hyvinvoinnin edistämiselle, lähimarketissa on kaikki kasvikset tarjouksessa ja kaikki kokeilut keittiössä onnistuvat yli odotusten.

Vaikka kuinka haluaisimme lisää aikaa (myös minä!), niin vuorokauteen ei vaan saa mahtumaan enempää tunteja. On raa'asti valittava, mihin oman aikansa haluaa käyttää. Salaisuus on omien arvojen ja ajankäytön priorisoinnissa. Omaa hyvinvointiaan pystyy edistämään jo todella pienillä teoilla, ja ne eivät välttämättä vaadi kuin joitakin sekunteja päivästäsi! Vaikka kuka väittäisi mitä, pystyt myös aloittamaan omaan hyvinvointiisi panostamisen HETI. Mieti yksi pieni asia (esim. lasi vettä, muutama pitkä hengitys tai viesti lenkkikaverille), jonka voit toteuttaa JUURI NYT. Ja NYT TEE SE.

Tadaa, olet juuri ottanut askeleen kohti parempaa hyvinvointia ja jaksamista! Eikä aloittaminen ollut tämän vaikempaa! Myös isommat muutokset helpottuvat, kun ne pilkkoo pienemmiksi palasiksi. Elämäntapamuutos ei ole muutaman viikon rääkki-kuntokuuri, jonka aikana täytyy "kitua". Se on matka, jossa etsitään omaan arkeen sopivia tapoja tehdä itselleen paremmin. Pieniä valintoja, joita haluaa valita vielä seuraavat 1-3 vuotta. Kun voit itse hyvin, myös lähipiiri voi kanssasi paremmin. Elämäntapojen muutokseen saat työkaluja minulta. Pääset seuraamaan omaa kehitystäsi ja tsemppausta haastaviin hetkiin. Jos valmiit valmennuspaketit eivät tunnu omalta, ota yhteyttä ja mietitään sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu!