HILEEN TAKANA
Heli Kymäläinen

 

Heissan, nimeni on Heli Kymäläinen. Hyvinvointi on intohimoni, vahva keho päämääräni! Teen BioSignature- ja Personal Training-valmennusta Joensuun seudulla, Pohjois-Karjalassa. Valmennan iloisella ja rennolla otteella, turhia kainostelematta. Palautteeni onkin yleensä hyvin suoraa - niin hyvässä kuin pahassa. Pyrin kuuntelemaan enemmän kuin puhumaan, ja haluan etsiä parhaat ratkaisut Sinun arkeesi.

Saliharjoittelu on kiinnostanut minua oikeastaan aina, heti kun tämä maitotilan kuopus löysi itsensä salille. Olinhan tottunut tekemään fyysisiä töitä jo kotona. Toki olen kokeillut ja harrastanut muitakin lajeja, kuten (thai)nyrkkeilyä, juoksua, hiihtoa, kahvakuulaa, pilatesta ja surffausta. Nautin ulkoilusta ja raikkaasta ilmasta, on ihanaa vetää keuhkot täyteen happea! Olenkin alun perin opiskellut metsänhoitajaksi ja työskennellyt metsäalalla, missä pääsee sekä liikkumaan että ulkoilmaan.

Ravinto ja stressinhallinta ovat myös lähellä sydäntäni. Mitä pidemmälle olen opiskellut, sitä tietoisemmaksi olen tullut siitä, kuinka paljon ravinto vaikuttaa kaikkeen jaksamiseen ja kuinka stressi väärin käytettynä kuluttaa sekä henkisiä että fyysisiä voimavaroja. Mieli voi tehdä tepposet koko keholle ja toisaalta kovalla tahdolla pystyy oikeasti hurjiin fyysisiin suorituksiin. Allekirjoitan myös ajatuksen: vahva mieli vahvassa kehossa.

Otin omassa terveydessäni pohjakosketuksen joitakin vuosia sitten. Ruuansulatuselimistöni oli surkeassa jamassa. En koskaan tiennyt vatsan seudun reaktiota ruokaan, jonka olin juuri syönyt. Se saattoi olla mitä tahansa pienen turvotuksen ja lamaannuttavien kipujen väliltä. Parhaimmillaan jatkoin ruokailun jälkeen elämää pienin vatsanvääntein, pahimmillaan olin kyyneleet silmissä kolminkerroin päivystyksen odotustilassa. "Ruuansulatuselimistön toiminnallisia häiriöitä" oli diagnoosini joka kerta. Syöminen ahdisti ja pelotti. Usein söin vain jotain lämmintä ja pehmeää. Koin pakottavia suolaisen ja makean himoja. Treeni ei kulkenut, rasva pysyi tiukasti kehossani, kehitystä ei tapahtunut, motivaation lähteet olivat harvassa ja mieli maassa.

Nämä ruuansulatuksen häiriöt jatkuivat pitkään, vuosia. Onneksi löysin itseni osaaviin, auttaviin personal trainereiden käsiin ja nyt voin paremmin kuin koskaan! Henkilökohtainen valmennus auttoi laittamaan elämäni järjestykseen ja sen aikana koin suuria ja pieniä oivalluksia. Nyttemmin olen ymmärtänyt tekijät jotka johtivat kehoni epätasapainoon. Niitä olivat epäsäännöllinen opiskelijaelämä, vuosien antibioottikierre, työstressi, riittämätön lepo, raskaat ihmissuhteet ja keholleni sopimaton ravinto. Jos olisin älynnyt pysähtyä kuuntelemaan kehoni ensimmäisiä hälytysmerkkejä, olisi tie hyvinvointiin ollut paljon nopeampi ja vaivattomampi. Toisaalta kun kaikki oli romuna ja palapeli piti rakentaa alusta, opin ja ymmärsin paljon enemmän - ja tiedonjano ajaa minua jatkamaan opiskelua lisää. Anna minun nyt vuorostani auttaa sinua.

Tee palvelus itsellesi ja etsi parempaa oloa - ennen kuin otat pohjakosketuksen. Ole viisaampi kuin minä! ;)

 

Tässä vielä opintojani

 

Poliquin Group: BioSignature Level 1, helmikuu 2015 Lontoo
Trainer4You Personal Trainer (EHFA), huhtikuu 2015

 

Precision Nutrition Level 1 Certification elokuu 2014
Trainer4You Hyvinvointiohjaaja toukokuu 2014
Trainer4You Kuntosaliohjaaja marraskuu 2014

 

 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/energ636/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0