BioSignature-mittaus

 

 

BioSignature-mittaus on kehonkoostumusmittaus, mutta paljon enemmän! BioSignature-mittauksella pyritään havainnoimaan kehon hormonaalisia epätasapainotiloja kehonkoostumuksen kautta. Mittaus toimii seurantavälineenä, kun lähtökohtana on tavoitella koko kehon hyvinvointia ja saavuttaa tuloksia hyvinvoinnin ja terveyden ehdoilla. BioSignature-mittauksen avulla päästään helpommin käsiksi asioihin, jotka hidastavat ja jarruttavat kehitystäsi. Haluatko nopeuttaa rasvanpolttoasi tai saada uutta potkua treeniin? Vaivaavatko uniongelmat, alhainen vireystila tai väsymys? Aiheuttaako maha ja ruuansulatus päänvaivaa ja harmia? Tuntuuko rasva istuvan tiukasti kehossa, vaikka tekisi mitä? BioSignature voi auttaa!

BioSignature-menetelmässä kehostasi mitataan 12 eri pistettä ihopoimumittauksena (leuka, poski, rinta, ojentaja, selkä, kylki, lantio, vatsa, polvi, pohje, etureisi ja takareisi). Mittaukseen käytetään ammattilaiskäyttöön soveltuvia rasvaprosentin mittauspihtejä. Rasvan absoluuttista kokonaismäärää enemmän keskitytään rasvan suhteelliseen kertymiseen eri puolille kehoa. Rasvan kertyminen kehon eri osiin heijastelee hormonien välistä tasapainoa pidemmältä aikaväliltä. Jos rasvaa on suhteellisesti runsaimmin kertynyt esimerkiksi keskivartaloon, viestii tämä stressihormoni kortisolin runsaasta määrästä. Mittaustulosten ja asiakkaan taustatietojen avulla muodostetaan arvio kehon hormonaalisesta tilasta ja annetaan suosituksia elämäntapamuutokseen tai muihin hyvinvoinnin tavoitteisiin, esim. rasvanpolttoon, matalaan energiatasoon, vatsaongelmiin jne. BioSignature-mittaus toimii myös näennäisesti hoikilla ihmisillä, kun rasvan suhteellinen kertyminen kehon eri puolille heijastelee hormonitasapainoa.

 

Ensimmäisessä mittauksessa saadaan selville lähtötilanne, nykyhetki. Kun mittauksia tehdään säännöllisesti, voidaan seurata, miten muutokset esim. ravinnossa ja unen määrässä vaikuttavat kehoon, hormonien toimintaan, niiden tasapainottumiseen ja sitä myötä kehonkoostumukseen ja yleiseen hyvinvointiin. Alla näet vielä kaikki 12 mittauskohtaa havainnollistettuna.

 


BioSignature.png

 

Hormonitoimintaa luontaisesti tasapainottamalla päästään nopeammin parempiin tuloksiin ja poistetaan esteitä kehityksen tieltä. Vaikka hormonit ovat häviävän pieni osa koko kehon massasta, niiden vaikutus kehomme toimintaan on aina läsnä. Niitä ovat mm. kortisoli, insuliini ja kiplirauhashormoni.

 

Hormonit vaikuttavat meissä mm. aineenvaihduntaan (rasvanpolttoon/energian varastoitumiseen), lämmönsäätelyyn, hedelmällisyyteen, vireystilaan ja jopa motivaatioon! Mutta ei hätää, et ole hormonien "uhri", vaan pystyt omalla toiminnallasi vaikuttamaan hormonien toimintaan - niiden vaikutusta vahvistaen tai heikentäen. BioSignature-mittauksella saadaan viitteitä niistä tekijöistä, jotka jarruttavat mm. rasvan palamista. Kun jarruttavat tekijät eliminoidaan hormoneja tasapainoittavilla muutoksilla, myös esim. rasvanpolton käynnistyminen helpottuu. Jos esimerkiksi kehon toimintaa jarruttaa jatkuvasti koholla oleva kortisoli- eli stressihormoni, keho ei pysty toimimaan optimaalisesti puhumattakaan suorituskyvyn tai rasvanpolton edistymisestä!

 

Ennen ensimmäistä mittaustapaamista lähetän sähköpostiisi taustatietolomakkeen. Käymme mittaustapaamisessa taustatiedot läpi keskustellen ja saatan kysellä vielä tarkentavia kysymyksiä ennen varsinaista mittausta. Saat jokaisesta mittauskerrasta sähköpostiisi mittauspisteistä lasketun hormoniprofiilisi ja ohjeita jatkoon. Mittauksessa selviää myös kehosi rasvaton massa ja rasvaprosentti. Tervetuloa mittaukseen!